nuffnang

Followers

Saturday, February 26, 2011

jus monavie

NK JG KESIHATAN OR NK RAWAT PENYAKIT KRONIK YG ANDA HIDAPI.....CUBA AMALKAN JUS MONAVIE
http://impiankitasemua.blogspot.com/2011/02/ramuan-jus-monavie.html
http://impiankitasemua.blogspot.com/2011/02/jus-monavie.html

in reference to:

"NK JG KESIHATAN OR NK RAWAT PENYAKIT KRONIK YG ANDA HIDAPI.....CUBA AMALKAN JUS MONAVIEhttp://impiankitasemua.blogspot.com/2011/02/ramuan-jus-monavie.htmlhttp://impiankitasemua.blogspot.com/2011/02/jus-monavie.html"
- Messages - JUS MONAVIE (view on Google Sidewiki)

Sunday, December 26, 2010

Saturday, December 25, 2010

Monday, December 20, 2010

Do’s & Dont’s for Baby Part 1

Nombor 1
Dilarang mengangkat bayi seperti mengangkat seekor anak kucing. Sungguh kejam dan tidak comel langsung. Kesian kepada manusia yang berkepala besar, xmuat tangan beb.


Nombor 2
 
Tidak digalakkan bermain catur dengan bayi. Main permainan tangkap ikan guna pancing magnet lepas tu ikan tu pusing-pusing then mulut dia bukak tutup then kita dapat pancing. Gila detail explaination. Haa, permainan tu takpe. Main kahwin-kahwin pun best gak. Lalala


Nombor 3

 
Dilarang sama sekali lebih-lebih lagi kalau dalam beg tu dipenuhi roti yang dah berkulat mahupun *ehem* spender *ehem* yang dah pakai seminggu xbasuh


Nombor 4

 
Aiyyooo! No comment. Sangat keganasan la ini


Nombor 5

 
Memang boleh menimbulkan keghairahan kegembiraan tahap maksima kepada bayi tersebut cuma takut terlepas lambung penyek ke tanah terus jadi kurang kacak. Cuba tanya lelaki kacak, ada mak apak dorang buat macam ni masa baby dulu? Xde kan, kan? *sungguh merepek jangan percaya Chokilala*


Nombor 6


Amboi makcik, relax nampak? Dengan cekak pinggangnya, kaki bersilang plak tu. Ingat anak makcik tu pokok bunga ke?





   

Saturday, December 18, 2010

Sambung belajar




  

Salam,kepada sesiapa yang masih mencari peluang untuk menyambung pengajian ke peringkat tinggai di Kolej Poly-Tech MARA, sila berhubung dgn saya melalui blog ini....maklumat lanjut sila pm saya, kemasukan adalah pada tarikh2 berikut :-
a) 28 Dec 2010 Program OM/HM - kerjasama UiTM
b) 04 Jan 2011 Program DIT/DCSN/AA/AB/DKM/SKM

Program2 yang ditawarkan di KPTM Alor Star adalah seperti berikut :-
a) Diploma in Office Management and Technology UiTM (OM) (Kerjasama UiTM)
b) Diploma in Information Technology (DIT)
c) Diploma of Malaysian Vocational Council (Computer Systems) – Level 4 (JPK) (DKM)
d) Diploma in Computer System & Networking (DCSN)
e) Certificate of Malaysian Vocational Council (Computer Systems) – Level 2 (JPK) (SKM)
f) Diploma in Business Management (AB)
g) Diploma in Accountancy (AA)

Sunday, December 12, 2010

Sangat Seday Bila Anak Kita Jadi Begini Di Rumah Pengasuh...

Waaaaaaaaaaaa......

Masih terasa kesedihan yang teramat bila anak yg selama ini dijaga ditatang oleh kita n mak toknya dengan elok, jadi begini setelah bertukar tangan. Semalam masa balik kerja,terasa dalam hati nih,nak ambil Adam cepat2, entah kenapa,lepas dh perking kete lam rumah, mask simpan beg tangan jap, terus mik Adam...


Adam, nampak jer mama dia dekat depan pintu rumah pengasuh, terus dia berlari (dalam walker nya) mcm nk bg tahu sesuatu, tp yer la kan ,dia xboleh ckp lg, so cuma nmpak pada reaksi dia mcm suka sngt bl mama dia balik nak ambik dia...


Aku duduk jer di ruang tamu rumah pengasuh Adam, aku sembnag2 sikit sblm balik, ms 2 baru la pengasuh Adammenceritakan apa yang berlaku....Aku tergamam dan xtertanya apa, rs seday terus mcm nk teriak ms 2 gak tgk lebam di pipi Adam. hairan juga kenapa x diberitahu semasa kejadian berlaku...

Katanya, Adam jatuh tersungkur dari walker nya melepasi bim pintu rumah yg tinggi dan tersungkur terkena tayar basikal anaknya...Pengasuh keluar rumah sekejap atas urusan yg xdiberitahu dan mengharapkan anaknya yg br berusia 7 tahun n 4 tahun untuk menutup grill pintu. Apa la cerdik sangat budak yg belum bersekolah untuk diberi tanggungjawab menjawa budak berumur 8 bulan dan mengharapkan anak2nya menutup grill pintu.









Semasa menghantar Adam dekat pengasuh dia pagi nih, Adam nangis xmahu dekat pengasuh dia, selalunya Adam xpernah xmahu pada pengasuh dia. Aku jadi sebak tgk Adam dan aku tinggalkan juga. Lepas tu, aku terus ke rumah mak dahulu dan mak bagi tau nak ambik Adam hari ni kerana dia risau.


Aku dah plan dengan mak, jap lg aku sampai di pejabat, aku akan call pengasuh n bg tau yg ada kematian dan Adam akan diambil oleh mak tok dia jap lg. Mak aku pun setuju dengan cadangan tu. Sepanjang perjalanan aku ke pejabat, berderai air mata mengenangkan Adam jadi mcm 2...




   
Related Posts with Thumbnails